petak, 26. prosinca 2008.

J. Douglas Kenyon - Zabranjena religija



Držeći se istog modela kao i kod svoje uspješnice Zabranjena povijest, J. Douglas Kenyon je iz svoga dvomjesecnika Atlantis Rising prikupio članke koji istražuju skrivene putove religije, progonjene od strane ortodoksne Crkve - od vremena prije Krista, dok su se polagali temelji kršćanstva, pa do žestokih i krvavih vremena katara, templara i slobodnih zidara Novoga Svijeta. U ovom su istraživanju korijena zapadnjačke vjere otkrivene bliske veze između drevne egipatske religije i kršćanstva, pravi identitet trojice mudraca te veza koje su templari iskovali između kršćanstva i slobodnih zidara. Također, knjiga identificira pravu tajnu organizaciju koja stoji iza tajni razotkrivenih u knjizi Da Vincijev kod te objašnjava, kolika skrivena vjerska strujanja i danas utječu na suvremeni svijet.

Ova knjiga je uvod u pravu povijest heretičkih vjerskih tradicija koje su u društvu igrale jednako važnu ulogu kao i službena vjera, što ih je neprestano nastojala potisnuti i posve uništiti. Rođeni unutar istih vjerskih okvira koji su na kraju iznjedrili kršćanstvo, ovi su duhovni putovi ipak uspjeli preživjeti kroz "hereze" Srednjega vijeka kao i kroz teorije velikih renesansnih mislilaca kakvi su bili Isaac Newton, Giordano Bruno i njihovi nasljednici. Prenijet i u Novi Svijet zahvaljujući slobodnim zidarima, koji su ondje potaknuli Američku revoluciju, utjecaj ovih zabranjenih religija može se i danas pronaći u "Zvijezdama urešenom stijegu" ili takvim slobodnozidarskim simbolima kakav je piramida na stražnjoj strani novčanice od jednog dolara.


Download

1 komentar:

  1. t fal titanium pan - ITIANIAN ART
    T.C. is titanium exhaust tubing a very popular art titanium element of titanium white octane art for the Chinese people. t. C. babyliss pro titanium straightener is considered to be the most highly-rated art titanium daith jewelry of Chinese art.

    OdgovoriIzbriši